Zwaardvechten

Zwaardvechten uit de middeleeuwen. Destijds een noodzaak nu een krijgskunst. Na jarenlang onderzoek in binnen en buitenland geëvolueerd tot een ware krijgskunst die men bij KDF kan aanleren.

Stichting KDF Nederland

Door jarenlange ervaring is KDF een toonaangevende school. De bekwaamheid van de docenten, assistenten en vrijwilligers tijdens de lessen en daarbuiten garandeerd maximale veiligheid en begeleiding.

Onderzoek

Door internationale samenwerking met o.a. het Royal Armouries in Leeds hebben wij ruime kennis in huis om u te kunnen voorzien van de juiste lesstof.
logo kdf met ridder witbg         'HEIETH DICH, HAB ACHT AVE MICH, TRUF ICH DICH ICH VERSCHNEID DICH'
 (BEWARE, TAKE CARE OF ME; IF I CATCH YOU I WILL MINCE YOU)
Weapons Combat Systems 
zondag, mei 20, 2018
dec 02 2014

Wat is zwaardvechten

KDF Nederland

 

 

 

 Europees Zwaardvechten? Wat is dat nou eigenlijk?
Jammerlijk is dat veel mensen een verkeerd beeld hebben bij zwaardvechten. Wat men ziet in films, tv etc is van een totaal ander kaliber. Dit zijn vaak ingestudeerde stukken die tot uitvoering worden gebracht door een acteur. Zwaardvechten zoals wij dat doen is een ware kunst. Een vechtsport die veel discipline,vaardigheden en inzet kent.
Zwaardvechten is een militair middel. Soldaten van nu hebben een geweer, in de middeleeuwen gebruikte men nu eenmaal een zwaard. Zwaardvechten werd gebruikt voor militaire doeleinden en is dus wel degelijk gebaseerd om mensen serieus pijn te kunnen doen. Gelukkig doen wij dat natuurlijk niet. Maar het besef in het achterhoofd moet men wel degelijk stil staan dat de manier die bij KDF word aangeleerd een harde stijl is aangezien wij de authenticiteit zo realistisch mogelijk willen houden. KDF levert Traditioneel zwaardvechten uit Europa.
Het is letterlijk het zwaardvechten zoals dat in de middeleeuwen gedaan werd. Alleen zijn de technieken dusdanig zo dat het veilig getraind en geoefend kan worden. Alle technieken en concepten zijn namelijk rechtstreeks terug te vinden in historische bronnen zoals manuscripten. U leert voetenwerk, techniek, concepten, slagen, steken, tegenaanvallen, combinaties, leren omgaan met de druk die het wapen van uw tegenstander (-ster) op uw wapen uitoefent, worpen, ontwapeningen en nog veel meer.
Tijdens de lessen wordt een heel scala aan gevechtshandelingen geoefend, theorie en principes uitgelegd en bij voldoende niveau en met de juiste beschermende materialen wordt er ook gespard.
U kunt het daarom vergelijken met een volwaardige vechtsport. Alleen betreft het hier traditioneel Europees middeleeuws zwaardvechten. De oude wapenkunsten van Europa dus. Zo komt ook het worstelen, dolk- en stokvechten aan bod om maar eens wat te noemen. Voor elk wat wils. Tijdens de lessen wordt een heel scala aan gevechtshandelingen geoefend, theorie en principes uitgelegd en bij voldoende niveau en met de juiste beschermende materialen wordt er ook gespard. KDF Nederland hanteert echter het langzwaard als uitgangspunt.
Een historische Europese krijgskunst in een hedendaags jasje.
Zien wij u bij ons in de les? Neem gerust een vrijblijvende proefles, u bent van harte welkom!

Zwaardvechten een ware vechtsport

  • halfzwaard3
  • halfzwaard2
  • halfzwaard1
  • halfzwaard5
  • halfzwaard4
  • halfzwaard2
  • halfzwaard4
  • halfzwaard3
  • halfzwaard5
  • halfzwaard1

Informatie

Hier vind u een overzicht waarom KDF:

Meer informatie

Bezoekers


Vandaag: 7
Gisteren: 4
Deze Week: 35
Vorige Week: 15
Deze Maand: 91
Vorige Maand: 151
Totaal: 3787

Samenwerkende Partners