Zwaardvechten

Zwaardvechten uit de middeleeuwen. Destijds een noodzaak nu een krijgskunst. Na jarenlang onderzoek in binnen en buitenland geëvolueerd tot een ware krijgskunst die men bij KDF kan aanleren.

Stichting KDF Nederland

Door jarenlange ervaring is KDF een toonaangevende school. De bekwaamheid van de docenten, assistenten en vrijwilligers tijdens de lessen en daarbuiten garandeerd maximale veiligheid en begeleiding.

Onderzoek

Door internationale samenwerking met o.a. het Royal Armouries in Leeds hebben wij ruime kennis in huis om u te kunnen voorzien van de juiste lesstof.
logo kdf met ridder witbg         'HEIETH DICH, HAB ACHT AVE MICH, TRUF ICH DICH ICH VERSCHNEID DICH'
 (BEWARE, TAKE CARE OF ME; IF I CATCH YOU I WILL MINCE YOU)
Weapons Combat Systems 
zondag, mei 20, 2018
nov 13 2014

Wat heb ik nodig

Wat heb ik nodig?

Voor het volgen van trainingen heeft u een aantal materialen nodig.
Hierin maken wij een onderscheid tussen verplichte en niet verplichte aanschaf.
Wij hebben dit onderscheid gemaakt, gebaseerd op de afweging van de kosten en veiligheidsmaatregelen. We willen nu immers de sport betaalbaar en haalbaar houden voor iedereen.

Verplichte aanschaf:

* De Stichting verwacht dat een lid na 3 maanden lidmaatschap een eigen zwaard aanschaft. Dit mag naar eigen keuze een nylon of metalen zwaard zijn. Voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar is het niet mogelijk om een metalen zwaard te gebruiken tijdens de lessen. Speciale kunststof (Nylon) oefenzwaarden zijn aan te schaffen via de stichting. Voor metalen zwaarden verwijzen wij u door naar onze leveranciers. Stichting KDF Nederland krijgt namelijk diverse kortingen van verschillende leveranciers.
   
* Trainingskleding bestaande uit een zwarte trainingsbroek en sportschoenen zonder zwarte zolen. Daarbij krijgt u bij inschrijving een T-Shirt van de stichting waar wij van verwachten dat u deze draagt tijdens de trainingen.

* Voor volwassenen die met een metalen zwaard trainingen volgen vragen wij ivm uw veiligheid en die van mede leerlingen om de volgende bescherming aan te schaffen zijnde: Leren of gewatteerde handschoenen en een schermmasker. Totdat u deze materialen heeft aangeschaft kunt u gebruik maken van de materialen die Stichting KDF Nederland ter beschikking stelt.

* gewatteerd vest

Wedstrijd outfit:
Als u mee wilt doen aan wedstrijden zal dat in overleg met de docent worden bepaald. U bent namelijk niet verplicht om mee te doen!

minimale Sparuitrusting (verplicht): Sparren word tijdens de lessen altijd gedaan vandaar dat wij een minimale eis stellen
    * masker, goede beschermende handschoenen en een gewatteerd scherm/zwaardvecht-vest (achterhoofdstuk aan te raden)

maximale Sparuitrusting (onverplicht)
    * kniebescherming, bovenbeenbescherming en extra beschermende platen op schouders, keel,armen en achterhoofd

Informatie

Hier vind u een overzicht waarom KDF:

Meer informatie

Bezoekers


Vandaag: 7
Gisteren: 4
Deze Week: 35
Vorige Week: 15
Deze Maand: 91
Vorige Maand: 151
Totaal: 3787

Samenwerkende Partners