Stichting KDF Nederland

Stichting KDF Nederland is een toonaangevende school in Nederland en daarbuiten op het gebied van Zwaardvechten. Daarnaast maakt KDF deel uit van een groot internationaal netwerk met vestigingen binnen en buiten Europa.

Zwaardvechten

Een ware vechtkunst!! Veel mensen hebben een verkeerde indruk over zwaardvechten. Wat blijkt dat zwaardvechten wel degelijk een intensieve vechtsport geworden is
 logo ncs

SPORTBOND NCS  
Hier vind u informatie over onze activiteiten bij het NCS..

ster  BEGINNERS
Alle informatie voor beginners..
stergoud

EXAMENS
Hier vind u alle informatie over erkende examens..

 stergoud GEVORDERDEN
Alle informatie voor gevorderden..

KDF, waarom kiest u voor KDF?.

KDF herleeft de middeleeuwse zwaardvecht traditie en heeft het omgetovert in een hedendaagse vechtsport.

Lees Meer
zondag, februari 18, 2018

Waarom KDF

Een korte samenvatting waarom u kiest voor KDF.. Het is echter een gegeven dat wanneer u een vechsport kiest met wapens dat u een school kiest die u goede omstandigheden biedt. Naast dat KDF een school is voor historische krijgskunst, is KDF ook actief binnen de sportbond. Samen met het NCS werken wij hard aan lesmethodieken, kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie. Reden genoeg dus om te kiezen voor ons.

ERVARING LERARENTEAM
Het lerarenteam van KDF biedt het voordeel van jarenlange ervaring in zowel het Europese Zwaardvechten als in oosterse vechtsporten. Daaruit kunnen zij veel oefenvormen en lespatronen halen die goed toepasbaar zijn.

LESMATERIAAL
Ook wordt er onderzoek gedaan door mensen die in staat zijn de teksten die over de Europese Krijgskunsten gaan vanuit de oorsponkelijke taal accuraat in het Nederlands om te zetten en deze tevens te analyseren. Hierdoor is het lesmateriaal altijd gebaseerd op, en te herleiden tot, de oorsponkelijke manuscripten. Per wapendiscipline beschikt KDF over een of meerdere lesboeken.

EHBO EN VEILGHEID
Per zaal is er altijd minimaal een docent aanwezig met een EHBO diploma. Verder zijn voor bepaalde lesonderdelen beschermende materialen verplicht gesteld. U traint dus veilig bij KDF.

VERZEKERING EN KWALITEIT VIA BOND
Omdat KDF bij de Nederlandse Culturele Sportbond aangesloten is zijn wij ook verzekerd, ook dit is een goede waarborg en een stuk verantwoordelijkheid. Omdat de bond ook eisen aan KDF stelt, biedt KDF kwaliteit en plezier in de sport.

SFEER
Er heerst een goede sfeer tijdens de lessen en andere activiteiten, wij zijn gezellig en laten u daar graag van meegenieten.

ACTIVITEITEN
Zowel voor volwassenen als jeugd zijn er veel leuke activiteiten. Zo wordt er elk jaar een seminar gehouden in een wapenmuseum en zijn er diverse workshops en gastlessen. Voor de jeugd is er jaarlijks een leuk en leerzaam uitje. Dat kan zijn een museum of lekker naar de bioscoop om een ridderfilm te zien.

INTERNATIONAAL VERBAND VAN KDF SCHOLEN
verder heeft KDF in meerdere landen verschillende afdelingen waardoor er veel uitwisseling is van kennis en lesmateriaal. Tevens komen we graag eens bij elkaars afdelingen op bezoek. Hetgeen altijd leidt tot kwaliteitsverbetering en een goede sfeer.

Er zijn hele goede redenen waarom u een keuze maakt voor KDF, zullen we dan maar gewoon samen trainen? U bent van harte welkom, neemt u behalve sportkleding ook een goed humeur mee, dan zorgen wij voor de rest.

Stichting KDF Nederland

  • Over KDF
  • KDF Europa
  • Waarom KDF
Stichting KDF Nederland is opgericht in 2006 door Bert Bruijnen en Esther Hoedjes.Beide enthousiaste vechtsporters die tevens een passie hebben voor Europese historie en krijgskunst.Deze gedeelde interesse heeft geleid tot het opzetten van een school voor historische vechtkunstenmet afdelingen in verschillende steden. KDF - betekenis afkortingKDF staat voor Kunst des Fechtens, (Kunst van het zwaardvechten/schermen) naar een gelijknamig gedicht dat stamt uit de periode rond de 14e eeuw waarinGrootmeester Johannes Liechtenauer zijn zwaardvechtstijl puntsgewijs beschreef. Onze hoofdactiviteit is het onderwijzen in middeleeuwse gevechtstechnieken.In eerste aanleg zijn wij en school waar leden onderricht worden in de beheersing van verscheidene wapens zoals die Read More
Zoals u reeds heeft kunnen lezen op onze website maakt Stichting KDF Nederland deel uit van een internationale netwerk.Wij willen u een kleine impressie geven over ons netwerk. KDF ENGELAND        Adam RoylanceInstructeur en afdelingshoofd Nottingham (UK)Samen met Daniel Smith (Leeds) is hij de oprichter va KDF Europa. Zijn school is gevestigd in Nottingham Engeland. Hij heeft een schermachtergrond en hij heeft het langzwaard als favoriete wapen.         Dean DavidsonInstructeur en afdelingshoofd Leeds (UK)Hij heeft het geluk dat zijn afdeling de zaal in het Royal Armouries Museum in Leeds, Engeland gebruikt voor de trainingen. Dean is een zeer bedreven schermer. Read More
Een korte samenvatting waarom u kiest voor KDF.. Het is echter een gegeven dat wanneer u een vechsport kiest met wapens dat u een school kiest die u goede omstandigheden biedt. Naast dat KDF een school is voor historische krijgskunst, is KDF ook actief binnen de sportbond. Samen met het NCS werken wij hard aan lesmethodieken, kwaliteit en veiligheid binnen de organisatie. Reden genoeg dus om te kiezen voor ons. ERVARING LERARENTEAM Het lerarenteam van KDF biedt het voordeel van jarenlange ervaring in zowel het Europese Zwaardvechten als in oosterse vechtsporten. Daaruit kunnen zij veel oefenvormen en lespatronen halen die Read More

Translation

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Informatie

Hier vind u een overzicht waarom KDF:

Meer informatie

Bezoekers

64.4%Netherlands Netherlands
18.6%United States United States
3.7%Russian Federation Russian Federation
2.8%Canada Canada
1.8%United Kingdom United Kingdom
1.8%Germany Germany
1.8%Belgium Belgium
0.9%Iceland Iceland
0.9%Japan Japan
0.9%Italy Italy

Vandaag: 2
Gisteren: 3
Deze Week: 19
Vorige Week: 22
Deze Maand: 70
Vorige Maand: 114
Totaal: 3299