Zwaardvechten

Zwaardvechten uit de middeleeuwen. Destijds een noodzaak nu een krijgskunst. Na jarenlang onderzoek in binnen en buitenland geëvolueerd tot een ware krijgskunst die men bij KDF kan aanleren.

Stichting KDF Nederland

Door jarenlange ervaring is KDF een toonaangevende school. De bekwaamheid van de docenten, assistenten en vrijwilligers tijdens de lessen en daarbuiten garandeerd maximale veiligheid en begeleiding.

Onderzoek

Door internationale samenwerking met o.a. het Royal Armouries in Leeds hebben wij ruime kennis in huis om u te kunnen voorzien van de juiste lesstof.
logo kdf met ridder witbg         'HEIETH DICH, HAB ACHT AVE MICH, TRUF ICH DICH ICH VERSCHNEID DICH'
 (BEWARE, TAKE CARE OF ME; IF I CATCH YOU I WILL MINCE YOU)
Weapons Combat Systems 
zondag, mei 20, 2018
mrt 28 2018

Historie KDF en het EHCG

Historie KDF en het EHCG

De wortels van de school liggen in Engeland. En wel eind jaren ´90 begin 2000. In het Royal Armouries Museum in Leeds, Engeland werd door het EHCG
(European Historical Combat Guild) een seminar Middeleeuwse Krijgskunst georganiseerd. Bert Bruijnen reisde daar in zijn eentje naar toe, volgde trainingen. lezingen en workshops. Enthousiast kwam hij terug. Omdat hij trainingspartners zocht had hij op diverse plaatsen een advertentie opgehangen. Daar kwam een reactie op van drie enthousiastelingen, de eerste trainingen waren een feit. Enige tijd later werd Bert Chaptermaster link (Afdelingshoofd) namens het EHCG.
Nadat de film: Lord of The Rings drie maal achtereen uitkwam, nam de belangstelling in het zwaardvechten toe. Steeds meer mensen voelden zich
Europawijd aangetrokken tot deze relatief kleine vechtkunst.

Een aantal jaren later was er veel aandacht voor het systeem van de 14e eeuwse Johannes Liechtenauer. Deze stijl beviel zó goed dat besloten werd de focus daar te leggen. Omdat een aantal buitenlandse leraren daar evenveel interesse voor had, werd in Engeland, KDF Europa opgericht. KDF Nederland / Tilburg is daar een afdeling van. En nog steeds. Verder is de Stichting aangesloten bij de NCS (Nederlandse Culturele Sportbond), deze bond heeft alles in huis: lerarentrainingen, jeugdopleidingen, advies en nog meer. Uiteindelijk een goede keuze dus. Een die wij met vertrouwen hebben gemaakt en waar wij nog steeds tevreden over zijn.

Informatie

Hier vind u een overzicht waarom KDF:

Meer informatie

Bezoekers


Vandaag: 7
Gisteren: 4
Deze Week: 35
Vorige Week: 15
Deze Maand: 91
Vorige Maand: 151
Totaal: 3787

Samenwerkende Partners